Ruta literària: Irene Rocas i els Bassa Rocas

La ruta literària es duu a terme al municipi de Llofriu, Seguint els escrits d’Irene Rocas visitarem el deliciós poble de Llofriu, ens endinsarem en els seus boscos i finalment entrarem a casa seva i farem un recorregut per la casa acabant a les golfes on es conserven emotius grafits centenaris. Allà escoltarem algunes de les cartes escrites per i a la família de Francesc Macià, Mossèn Antoni M. Alcover, i Catarina Albert àlies “Victor Català”. La seva estima per la terra, la seva passió per la llengua i les seves creences traspassaran als seus fills. I com no, per poder païr tot el que hem vist i escoltat, tindrem un petit piscolabis de comiat.

Llofriu és un poblet encantador a la falda de les Gavarres on va néixer la nostra protagonista, l’Irene Rocas. A través del diari personal d’Irene Rocas ens desplaçarem al Llofriu que ella va conèixer, descobrint una dona forta amb un gran amor per la llengua catalana i la seva terra. Mare de 9 criatures, després de la mort del seu marit i de dues de les seves filles, totalment autodidacta, aconsegueix esdevenir una de les col·laboradores més actives en el Diccionari Català- Valencià – Balear Alcover Moll.

Diari Irene Rocas
“Hi he llegit un escrit molt extens de na Gracieta dedicat a en Florenci. Algun d’ells molt sentit! Pobres fills meus anyorats! Me semblava que fins hi hauria resat davant aquelles estimades lletres!… escrits patriòtics per tot arreu. Exclamacions d’anyorament. Deixo aquell trenyinós aposento que jo estimo amb l’ànima. Som encarregat a en Ton que per res del món l’hi permeto qu’emblanqueixi cap paret que hi hagi escrits ni dibuixos dels meus fills”.

Galeria de vídeos

Podeu enviar la vostra consulta a través del formulari següent.

From $ 15
per Connexió
From $ 0
per nen

Dades del viatge

El temps

Llufríu8°CDespejado
SUNRISE07:59
SUNSET17:16 CET
Se siente como: 4°CViento: 24km/h 340°Presión: 1010.84mbarÍndice UV: 0
Hourly Forecast21:00 H7°C22:00 H6°C23:00 H5°C00:00 H4°C
Daily Forecast
Lu13/4°C
Ma14/9°C
Mx13/4°C
Ju12/5°C
Vi13/7°C
CONTACTE
Translate »