Paratge de Castell: Josep MªSert, Salvador Dalí i Albert Puig Palau!

Preu per persona: 20€

Una passejada per conèixer la riquesa cultural i paisatgística del paratge natural de Castell. En un recorregut d’uns 7 quilòmetres descobrirem històries i anècdotes viscudes en una de les platges més glamuroses de l’Empordà.

Aquest paratge de gran bellesa fou escenari de nombroses pel.lícules com “El jardinero Español”, “El extraño caso del Dr. Fausto” entre d’altres: La ruta transcorre per les cases marineres de la Cala de s’Alguer, pel poblat iber (s.VI a.C. al s.I d.C.), passant davant de la roca Foradada i pels estudis dels pintors Josep Mª Sert i Salvador Dalí . A cada costat de la platja sobresurten dos edificis emblemàtics: Mas Castell i Mas Juny. Ambdós masos van esdevenir pols d’atracció per a la flor i nata de l’època com polítics, artistes, intel·lectuals, gent de la reialesa russa i del món de la faràndula: Marlene Dietrich, Coco Chanel, Luchino Visconti, Francesc Macià, Carmen Amaya, Pastora Imperio, Joan Manel Serrat, etc.

Avui, tot aquest espai el podem gaudir en tota la seva esplendor gràcies a 10 anys de lluita de l’associació Salvem Castell i gent del territori per protegir-lo, esdevenint PEIN al 2003.

DESCRIPCIÓ:

El paratge de castell és dels espais que sense fer gaires quilòmetres descobrim: la cala de s’Alguer amb les seves cases marineres, la platja verge de Castell, el poblat iber, la Foradada, Cala Estreta i l’estudi Salvador Dalí. Tot aquest espai el podem gaudir en tota la seva esplendor gràcies a la lluita de molta gent per protegir-lo i que va evitar que s’hi construís en massa.

En homenatge a tota aquesta gent i perquè la seva lluita no hagi estat en va, aquest recorregut el farem fent plogging (caminant i recollint residus que trobem al nostre pas). Per això, qui vulgui, està convidat a ajudar-nos. Per fer-ho us aconsellem que porteu una pinça i/o uns guants.

PREU:
Preu: 20€ persona (IVA inclòs)

EL PREU INCLOU:
Passeig guiat de 7km aproximadament per un espai natural protegit i un detallet de record de l’experiència.

Experta:
Sandra Bisbe i Lluís, Guia Habilitat de Catalunya especialitzada en l’Empordà.

DIES:
A definir amb la programació 2022.

HORARIS:
De 10:00h a 12:30h

ACTIVITAT PROGRAMADA. PLACES LIMITADES PRO-COVID (12 places).
PER RESERVES DE GRUPS FAMILIARS O GRUPS BOMBOLLA, POSEU-VOS EN CONTACTE AMB NOSALTRES A CONTACTE.
L’activitat es farà amb un mínim de 2 persones.

Què cal portar?

Anar ben calçats i ben protegits pel sol. Portar un xic d’aigua per hidratar-se quan calgui.

You can send your enquiry via the form below.

Paratge de Castell: Josep MªSert, Salvador Dalí i Albert Puig Palau!
CONTACTE
Translate »