Rutes culturals

LA GUERRA DE L’ARRÒS: UNA HISTÒRIA DE NOVEL.LA

A on: Torroella de Montgrí

Es tracta d’una ruta a peu pel cor de Torroella de Montgrí per conèixer una història que succeí a Torroella entre 1899 i 1909. La ruta està basada en el llibre d’investigació “La Guerra de l’Arròs” de Pere Bosch i Cuenca.

És la història de dos pobles enfrontats, Pals i Torroella de Montgrí.  La història de dos personatges oposats: Pere Coll i Rigau i Robert de Robert i Surís. I una problemàtica: el conreu de l’arròs.

Els dos personatges, ambdós nascuts a Torre Ponsa, un com a fill del masover i l’altre com a el fill de l’amo, s’enfrontaran per defensar els seus ideals. Una història apassionant que omplí més de 500 articles en els diaris de l’època. Una història plena d’intrigues, interessos i lluites aferrissades.

La polèmica està servida!

Lloc
Torroella de Montgrí
Durada
1 hora i mitja. També hi ha la possibilitat de combinar-ho amb un àpat d’arròs al Palau lo Mirador (punt final de la ruta).
Calendari
Tot l’any, excepte els dilluns i diumenges a la tarda.
Tipus de recorregut
Urbà
Punts d'Interès
Centre de Torroella de Montgrí, es visita el claustre de l’antic hospital, l’entrada senyorial del Palau Solterra i el Palau lo Mirador.
Observacions
Interessos de la ruta:
Torroella de Montgrí, Arròs de Pals, Pere Coll i Rigau, Robert de Robert i Surís. La Guerra de l’Arrós, Empordà, Costa Brava, Guia Oficial, Guia Local Cultural, Sandra Bisbe.
Si vols més dades o tens dubtes, escriu-me:
Galeria :
LA GUERRA DE L’ARRÒS: UNA HISTÒRIA DE NOVEL.LA
CONTACTE
Translate »