Rutes de Dones

IRENE ROCAS, UNA LLETRAFERIDA DE LLOFRIU (RUTA LITERÀRIA)

A on: Palafrugell
La ruta literària es duu a terme en el municipi de Llofriu. Un poblet encantador a la falda de les Gavarres on va néixer la nostra protagonista, l’Irene Rocas. A través del diari personal d’Irene Rocas ens desplaçarem al Llofriu que ella va conèixer, descobrint una dona forta amb un gran amor per la llengua catalana i la seva terra. Mare de 9 criatures, després de la mort del seu marit i de dues de les seves filles, partint d’una base totalment autodidacta, aconsegueix esdevenir una de les col·laboradores més actives en el Diccionari Català- Valencià – Balear Alcover Moll. Visitarem el poble de Llofriu, entrarem a casa seva i farem un recorregut per totes les estances acabant a les golfes on es conserven emotius grafits centenaris. Allà escoltarem algunes de les cartes escrites per i a la família de Francesc Macià, Mossèn Antoni M. Alcover, i Catarina Albert àlies “Victor Català”.
Diari Irene Rocas
“Hi he llegit un escrit molt extens de na Gracieta dedicat a en Florenci. Algun d’ells molt sentit! Pobres fills meus anyorats! Me semblava que fins hi hauria resat davant aquelles estimades lletres!… escrits patriòtics per tot arreu. Exclamacions d’anyorament. Deixo aquell trenyinós aposento que jo estimo amb l’ànima. Som encarregat a en Ton que per res del món l’hi permeto qu’emblanqueixi cap paret que hi hagi escrits ni dibuixos dels meus fills”.
Lloc
Palafrugell
Durada
1 hora i mitja. Hi ha la possibilitat d’ampliar la visita visitant el Museu del Suro. Això comportaria una hora més.
Calendari
Tot l’any
Tipus de recorregut
Interior, Urbà
Punts d'Interès
Casa Can Bassa i casc antic de Llofriu.
Observacions
Apte per fer en cadira de rodes.
Interessos de la ruta:
Palafrugell, Llofriu, ruta literària, Irene Rocas, Empordà, Costa Brava, Guia Oficial, Guia Local Cultural, Sandra Bisbe, visites guiades.
Si vols més dades o tens dubtes, escriu-me:
Galeria :
IRENE ROCAS, UNA LLETRAFERIDA DE LLOFRIU (RUTA LITERÀRIA)
CONTACTE
Translate »