Sandra Bisbe

Rutes d’autor

Molt bones, sóc la Sandra Bisbe Lluís, i sóc Guia Local.

Nascuda a l’Empordà, gaudeixo cada dia del que ens brinda aquesta bonica terra.

Des d’aquell 96 que vaig esdevenir Guia Oficial de Turisme ha plogut molt, i els anys m’han ensenyat que no hi ha res millor que ser amfitrió a la teva pròpia terra.

Al 2010 vaig decidir crear la meva pròpia empresa per explicar la meva particular manera de veure l’Empordà. 

Des de la seva creació no he parat de crear projectes i noves rutes que han anat fent gran i variada la meva oferta, fugint sempre dels standards.

Les meves inquietuds

L'Empordà i la Costa Brava

Quina terra tan bonica! No hi ha res millor que fer d’amfitriona a casa teva. Em fa molta il.lusió poder compartir totes les meves descobertes i transmetre tota la herència que he rebut dels meus avantpassats i de la gent gran del poble. Història, anècdotes, records, racons per descobrir, miradors espectaculars… Us proposo veure-hi amb els meus ulls.

El Paisatge - La Natura - Petjada Verda

Tenim un paisatge fantàstic del que en hem de tenir cura. Formo part de diversos grups ecologistes com SOS COSTA BRAVA, SALVEM LA COSTA DE BEGUR o NATURA LLIURE DE RESIDUS que lluitem per preservar la natura dins les nostres possibilitats. Intento mantenir nets els itineraris de les meves rutes, fent neteges sempre que hi passo. Tinc cura de que els visitants que m'acompanyen, no només no deixin petjada del nostre pas, sinó fins i tot, d'a actuar dins lo possible. Mantinguem la natura lliure de residus. És cosa de tots!

Veure Video
Les dones

Al llarg de les meves recerques he ensopegat amb històries impressionants de dones amb gran empenta, que malauradament la seva història no ha acabat arribant al gran públic. Personatges colpidors amb trajectòries per escriure’n un llibre. D’aquí han sorgit diferents projectes en forma de visita guiada; llibres d'investigació com “Quan a totes les cases es treballava el suro”; comissariar l’exposició temporal al Museu del Suro de Palafrugell “Dones del suro: treball i societat” (veure PDF) o lectures teatralitzades com “El pas de les hores” o “La rebel.lió de les dones”.

Veure pdf
Les meves publicacions

“Quan a totes les cases es treballava el suro. Palafrugell, Mont-ras i Begur (1940-90)”. Col.lecció Dones en nom propi, nº 5. Editat per Associació Suport a la Dona de Palafrugell. 2016.

Hi va haver un temps en que el suro es treballava a casa. Potser ho sabem, però no tenim clar el per què, el com, el qui, el quan, el quant… Sandra Bisbe ho ha preguntat per nosaltres a dones i homes que hi han tingut un paper: treballant, donant feina o transportant la matèria primera i els productes acabats. Amb els records, les anècdotes, les opinions i la manera d’expressar-se dels que ho han viscut es va reconstruint, testimoni a testimoni, pinzellada a pinzellada, un món ben diferent del que vivim ara.

Mapes i estadístiques elaborats per l’autora completen la investigació oral, amb resultats que sovint queden molt lluny dels recomptes oficials.

Concepció Saurí Ros. Arxivera Municipal de Palafrugell

“Llofriu i la seva gent” (Pàg. 50 a 145). Llofriu. Quaderns de Palafrugell, 22. Editat per Ajuntament de Palafrugell i Diputació de Girona. 2013.

La informació continguda en aquest capítol s’ha obtingut gràcies a una sèrie d’entrevistes realitzades durant el 2011 i el 2012 per Núria Torra, Jaume Alsina i Sandra Bisbe. S’ha entrevistat un total de 25 llofriuencs i llofriuenques, testimonis clau per entendre el modus vivendi d’unes generacions que visqueren i convisqueren a Llofriu des de les primeres dècades del segle XX fins als anys setanta. Són records d’infància molt ben guardats que avui surten a la llum amb la intenció de donar a conèixer a les noves generacions costums i maneres de fer la majoria dels quals ja malauradament obsolets.

“El teixit surer (1887-1920)” pàg. 38 a 47. El Fraternal 125 anys (1887-2012). Editat per Centre Fraternal Societat Cultural i Recreativa. 2012.

El Fraternal, gran aglutinador del món del suro- El teixit social del Fraternal a finals del s.XIX- Tensions fraternals -El conflicte vist des d’un sol punt de vista- La gota que va fer vessar el got- Dimissions, gardeles i actes rompudes- Pistoles i Guardia Civil al Centre Fraternal- Els expulsats, expulsen. Els dimitits, actuen- Divergències entre el Comitè i la Junta Directiva – Ara i abans, una junta aburgesada.

Fe d’errata:

El títol del capítol “El teixit surer (1887-1920)” fou retallat pels coordinadors del llibre, perdent així la raó de ser del capítol. El títol era “El teixit surer: conflictes i tensions (1887-1920).

El subtítol de la pàgina 40 “Alguns dels membres destacats” s’hauria de substituir pel subtítol de la pàgina 42 “Membres destacats de la junta de 1897” i viceversa.

 

Estigues al dia de les novetats. Inscriu-te a la meva newsletter

CONTACTE
Translate »