Ruta de l’alzinar vell d’Es Quinze


Warning: Use of undefined constant EUR - assumed 'EUR' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /homepages/27/d467263358/htdocs/hosting_clients/sandrabisbe/sandrabisbe.cat/wp-content/themes/trek/single-tour.php on line 48

Durant molts anys, del bosc se’n van obtenir productes com la fusta, el carbó, la caça, les pastures…, i també productes agraris. Era un aprofitament racional dels recursos forestals que en feia la societat per tal de subsistir i d’evolucionar, i durà molts segles.

A més a més, la desaparició de molts dels oficis que mantenien el bosc net ha desaparegut, o s’han modificat, ja que la mà d’obra ha passat a tenir un altre valor: ja no es mantenen les petites infraestructures, i el medi rural com a nucli de vida s’abandona, com per exemple les masies.

Proposem un passeig d’observació i descoberta del que ens envolta, una paret de pedra seca, una barraca semi-enterrada, un antic pas utilitzat pels boscatans… el bosc atresora petits records del que va ser fa un temps ençà, quan les feines al bosc tenien un paper vital per a molts: fer feixines, pelar suro, fer carbó, recollir escorça de pi… tot un munt de tasques que mantenien el bosc net i ordenat.

Aquest passeig que recorre l’alzinar vell situat sota el Mas d’en Pinc i el corriol que segueix la riera d’Aiguafreda, esdevé per molts terapèutic doncs en qüestió de segons t’allunyes de la civilització i quedes engollida per la natura, a l’ombra de l’alzinar i acompanyada de cants d’ocells i el so de l’aigua que llisca riera avall. Segons les recerques del Departament d’Higiene i Salut de Tokio : passejar tranquil·lament (prendre un bany de bosc) diverses vegades al mes per un bosc primari o madur té per efecte:

  • Baixar la pressió sanguínia
  • Reduir la concentració de cortisol a la saliva (biomarcador d’estrés)
  • Baixar els nivells de glucosa a la sang
  • Estabilitzar l’activitat nerviosa autònoma
  • Enfortir el sistema immunitari
  • Reduir els nivells d’angoixa, depressió i fadiga.
  • Millorar el sistema cognitiu
  • Augmentar la vitalitat

« | »
Warning: Use of undefined constant trek - assumed 'trek' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /homepages/27/d467263358/htdocs/hosting_clients/sandrabisbe/sandrabisbe.cat/wp-content/themes/trek/comments.php on line 16

Deixa un comentari