La rebel.lió de les dones


Warning: Use of undefined constant EUR - assumed 'EUR' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /homepages/27/d467263358/htdocs/hosting_clients/sandrabisbe/sandrabisbe.cat/wp-content/themes/trek/single-tour.php on line 48

La rebel.lió de les dones

es una lectura dramatizada d’articles de premsa de principis del segle XX escrits per dones o parlant de dones, que retraten amb les seves pròpies paraules la situació de la dona en un ciutat industrial com va ser Palafrugell.

Quan el Museu del Suro em va demanar que muntés un acte entorn a la exposició temporal “La dona dins el món industrial” vaig pensar que era el moment per donar a conèixer el material que havia trobat en la meva recerca sobre les dones obreres. Aquest no podia ser publicat per escrit, s’havia de llegir en veu alta per a que tothom copsés la força d’aquell clam femení. S’havia de donar a conèixer de viva veu, i aquella, per mi, era la millor manera.

Així doncs, després de fer una tria dels articles de premsa, vaig engrescar a una grup de lectors que entusiasmats amb la idea, vam portar a escena les reflexions, els neguits, els clams i les denúncies de totes elles fent una lectura dramatitzada. Va ser un espectacle preciós que va sorprendre a moltíssima gent que se’n feia creus que allò pogués passar al nostre poble.

Des d’aquí vull agrair al Museu del Suro de Palafrugell per la seva invitació, al grup de lectors per engrescar-se de nou en aquest projecte i a Pep Espadalé per ajudar-me en la tria de la música.

Aquesta història podria ser traspolable a qualsevol ciutat obrera catalana de principis de segle. Molt recomanable!

Aquesta exposició “La dona dins el món industrial” és impulsada pel Servei de Museus del Departament de Cultura conjuntament amb el Sistema Territorial del mNACTEC, és de caràcter itinerant, i fa un recorregut per tots els museus del Sistema. El guió i els continguts de l’exposició han estat a càrrec dels professors Martin Iturralde i Lluis Virós, membres del Grup de Recerca “Treball, Institucions i Gènere” (T.I.G.) adscrit al Departament d’Història Contemporània de la Universitat de Barcelona.

 


« | »
Warning: Use of undefined constant trek - assumed 'trek' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /homepages/27/d467263358/htdocs/hosting_clients/sandrabisbe/sandrabisbe.cat/wp-content/themes/trek/comments.php on line 16

Deixa un comentari