LA MÀGIA DE LA MEVA PROFESSIÓ

GUIA CULTURAL: LA MÀGIA DE LA MEVA PROFESSIÓ

Sovint em pregunten: no t’avorreix fer sempre les mateixes visites? Doncs no, perquè totes les visites són diferents. I com és, us preguntareu? Doncs perquè la gent que tinc al davant és diferent i els seus interessos també.

Per exemple, si faig una visita de Palafrugell a un palafrugellenc aquesta serà molt aprofundida en continguts i em saltaré obvietats; Si faig una visita a gent amb dificultats per caminar a Girona, no els portaré a Torre Gironella; si faig una visita de Carmen Amaya a anglesos, els explicaré que va sortir fotografiada a la revista Times juntament amb la reina d’Anglaterra amb el titular “Two queens, face to face”; si faig mainada intentaré explicar-ho com un conte i no atabalar-los amb molta informació, sinó treballar a l’entorn de tres o quatre conceptes per deixar-los ben clars…

A més, cal tenir en compte que les preguntes o comentaris de la gent sovint obren nous camps d’investigació, coses que potser no t’havies plantejat mai i que t’ajuden a ampliar continguts. Cada dia pots aprendre coses noves si en tens ganes, només s’ha de ser receptiu.

Un guia ha d’estar molt al dia del tot el que pugui tenir relació amb la seva visita. Potser ha passat alguna cosa que fa que la gent estigui, de cop i volta, molt interessada en un tema d’actualitat: com la recent exhumació del cos de Dalí, el proper referèndum cada cop de més interès pels estrangers, etc.

La seva edat, el seu gènere, el seu origen, la seva religió, la seva professió, els seus interessos, els seus ideals, els seus coneixements, experiències viscudes… tot això i més, fa que la visita sigui completament diferent. I aquesta és la màgia de la meva professió!

 


«
Warning: Use of undefined constant trek - assumed 'trek' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /homepages/27/d467263358/htdocs/hosting_clients/sandrabisbe/sandrabisbe.cat/wp-content/themes/trek/comments.php on line 16