I Jornades de Natura i Salut a Begur

Aquest passat cap de setmana, vam organitzar les I Jornades de Natura i Salut a Begur. Aquesta idea va sorgir de l’inquietud de dues de les empreses que tenim seu a l’Espai Mas d’en Pinc, BiS Ambiental i la meva, SB Creacions. Ambdues empreses creiem fermament que l’Espai Mas d’en Pinc i el seu entorn més proper, és un espai patrimonial fantàstic amb una gran riquesa arquitectònica, paisatgística, natural i mediambiental.
Cada cop vivim més d’esquenes a la natura i més enfocats a les màquines, i deixem d’observar, deixem d’utilitzar els sentits… perdent tot allò que la natura ens brinda, tot el benestar que ens aporta passejar per un espai natural, i perdent tot una colla de coneixements apresos per generacions i generacions que unien l’home i la terra. L’home i la terra han deixat de ser companys de viatge.
El subtítol de les Jornades, el “El Bosc Madur”, ens ve just per l’alzinar vell que es troba a sota el Mas d’en Pinc, seguint el camí vell d’Aiguafreda, passant per Es Quinze. Aquest reuneix quasi bé totes les propietats d’un bosc madur i les seves qualitats terapèutiques, les quals són increïblement beneficioses per les persones.
Es van oferir varies activitats, totes elles enfocades a gaudir i a donar a conèixer l’alzinar vell i les seves virtuts: rutes, tallers de flors, meditació, ioga…
Agrair a tots els professionals que es van afegir ràpidament al projecte: la chef Iolanda Bustos, la Doctora María Morales, Jaume Ferrer i les Àvies Remeieres d’Olot.
Aquestes jornades es tornaran a repetir la primavera vinent i us hi esperem a tots.

«