Benvolguda Pilar

Llegeix i decideix.

Sóc empordanesa, d’arrels sureres, sempre he dit que porto el suro a la sang. No he viscut els temps dels meus avantpassats però tot i així en sento una terrible nostàlgia. Fruit d’aquesta passió per descobrir la història de la meva gent, he mantingut llargues converses amb la gent gran del poble i arrel d’això n’ha sorgit un llibre: “Quan a totes les cases es treballava el suro”.

Ha estat una investigació feixuga però molt sentida i emocionalment ha significat molt per mi, i espero que al publicar-ho signifiqui el mateix per a tot el poble. No sóc escriptora, ni historiadora, ni res que s’hi assembli, simplement sóc una filla de tapers molt interessada en deixar constància d’una manera de viure i de treballar que ja no recuperarem mai més. Està editat per l’Associació Suport a la Dona de Palafrugell, entitat que ja coneixes, donat que moltes dones s’hi varen dedicar de manera clandestina, treballant a hores perdudes i cobrant sous misèrrims.

Suposo que estaràs convidada a molts actes, presentacions, conferències… de tots colors i deus acabar fins al capdamunt de tot plegat. Tot i així, m’agradaria que estudiessis la possibilitat d’acceptar la proposta que l’Associació Suport a la Dona t’ha fet. Crec que t’ha enviat missatges per tots els canals possibles.

Si al final no pot ser, i no ens podem conèixer en persona, només volia que sabessis que admiro el teu caràcter, ets una persona forta, intel·ligent, compromesa, que defensa els seus principis i que ho sap fer amb un toc d’humor i d’ironia aconseguint guanyar-se el cor de la gent, fins i tot dels que no pensen igual. Sens dubte, honores a la família de la que provens. Enhorabona!

Sandra Bisbe Lluís


«
Warning: Use of undefined constant trek - assumed 'trek' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /homepages/27/d467263358/htdocs/hosting_clients/sandrabisbe/sandrabisbe.cat/wp-content/themes/trek/comments.php on line 16